Cachaça Tastings

Cachaça mag dan voor velen nog een grote onbekende zijn, het is wel de op twee na meest gedestilleerde drank ter wereld.

In Europa kennen we dit Braziliaanse suikerrietdestillaat voornamelijk als de basis van de caipirinha of batida. Maar gerijpte cachaça’s zijn overheerlijk en worden puur gedronken als een goede whisky of cognac.

ademCachaça wordt niet enkel gerijpt op eikenhout, maar op alle houtsoorten die in Brazilië bestaan. En iedere houtsoort geeft natuurlijk zijn eigen typische smaken en aroma’s aan de cachaça.

Wil je zelf alles te weten komen over de geschiedenis en het productieproces van cachaça? Benieuwd hoe je de allerbeste caipirinha maakt? Wil je zelf wel eens het verschil proeven tussen een cachaça gerijpt op eik, op amendoim, op jequitiba of balsamohout? Dan is onze cachaçatasting echt iets voor jou!

Stijn Hiers is de enige cachaça ambassadeur in West-Europa. Hij kent als geen ander de geheimen van deze Braziliaanse godendrank.

Advertenties
%d bloggers liken dit: